Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Päättyneet hankkeet

Päättyneet hankkeet

Soluciones Prácticas (aiemmin ITDG)

Pääskyjen kumppanuus Soluciones Prácticas -järjestön kanssa on tullut päätökseen yhdeksän vuoden yhteistyön jälkeen (2005-2013). Päämääränä on ollut Cuscon seudun intiaaniyhteisöjen toimeentulon ja ruokaturvan parantaminen kehittämällä Andien alkuperäiskasvien luonnonmukaista viljelyä, jatkojalostusta ja tuotteiden markkinointia. 

Hankkeen aikana koulutimme kymmeniä kamayoqeja eli perinteisiä maatalousneuvojia opastamaa pienvijelijöitä luonnonmukaiseen viljelyyn. Maranganin kaupunkiin rakennutettiin pieni prosessointilaitos, jossa jalostetaan alueen viljakasveja ravintopitoisiksi puurojauheiksi ja snack-tuotteiksi paikallisille markkinoille. Alueen asukkaita koulutettiin laitoksen hallinnoimisessa ja tuotteiden markkinoinnissa.

Laitos on siirretty Ccyaccon yhteisön muodostamalla  Las Golondrinas de Ccaycco (Ccayccon Pääskyt) -osuuskunnalle.

Lisätietoja Soluciones Practicas -järjestöstä espanjaksi: http://www.solucionespracticas.org.pe

 

 

VCDS (Village Community Development Society)

Parikymmenvuotisen kumppanuutensa aikana Pääskyt ja intialainen VCDS tekivät yhteistyötä 60 kylässä, joissa suuri osa asukkaista on joko daliteja eli kastittomia tai alimpiin kasteihin kuuluvia maattomia maatyöläisiä ja pienviljelijöitä. VCDS on muun muassa rakentanut kouluja kastittomien lapsille ja edistänyt maatyöläisten ja naisten oikeuksia. 

Pääskyjen hanke voitti vuonna 2005 Kepan Kumppanuus-palkinnon parhaimpana järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeena.