Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kehitysyhteistyö Intiassa

Pääskyt on tehnyt kehitysyhteistyötä Intiassa 1960-luvun lopulta lähtien. Tällä hetkellä meillä on käynnissä yksi Suomen ulkoministeriön 85-prosenttisesti rahoittama kehitysyhteistyöhanke, jossa edistetään ruokaturvaa ja yhteisöjen roolia luonnonvarojen kestävää käyttöä ja hallintaa koskevassa päätöksenteossa. 

  

Prayatna Samiti

Prayatna Samiti on vuonna 1989 perustettu järjestö, joka toimii Udaipurin alueella Rajasthanissa, Intiassa. Suuri osa alueen väestöstä kuuluu alkuperäiskansoihin, adivaseihin. Pääskyjen ja Prayatna Samitin yhteistyö alkoi Siemenpuu-säätiön rahoittaman hankkeen (2014-2015) myötä, jossa tavoitteena oli parantaa paikallisten yhteisöjen perinteisiä elinkeinoja ja terveydenhoitoa sekä edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä.

Intiassa markkinavetoinen maatalous on viime vuosikymmeninä johtanut perinteis­ten ruokakasvien viljelyn vähentymiseen. Samaan aikaan kemiallisten lannoitteiden lisääntynyt käyttö on köyhdyttänyt maaperää. Nämä olosuhteet ovat monin paikoin vaikuttaneet maaseudun pienviljelijäperheiden ruokaturvan heikentymiseen.

Pääskyjen ja Prayatna Samitin helmikuussa 2017 alkaneessa, ulkomi­nisteriön hanketukea saavassa kolmivuotisessa hankkeessa parannetaan ruokaturvaa ja pienviljelijöiden toimeentuloa kymmenessä kylässä eteläisen Rajasthanin maaseudulla edistämällä ekologisesti kestävää maataloutta ja tukemalla alueen perinteisten ravintoainepitoisten kasvien kasvatusta. Kyliin perustetaan taimitarhoja ja kotipuutarhoja ja kyläyhteisöjä osallistetaan biodiversiteetin dokumentointiin ja vaalimiseen perustamalla jokaiseen kylään kaksi siemenpankkia sekä bioresurssien hoitoon keskittyvä kyläkomitea, joka linkitetään yhteen paikallishallinnon toimijoiden kanssa. Näin pyritään vahvistamaan yhteisöjen roolia ja painoarvoa luonnonvarojen kestävää käyttöä ja hallintaa koskevassa päätöksenteossa. Hankkeessa edistetään erityisesti naisten toimeentuloa ja voimaantumista kouluttamalla naisten säästöryhmiä ja rohkaisemalla naisia hakeutumaan komiteoiden jäseniksi.

 

 

Hankkeessa:

• Edistetään paikallisten hirssi-, hedelmä- ja vihanneslajikkeiden viljelyä ja pienviljelijöiden mahdollisuuksia saada tuloja niiden myynnistä.

• Perustetaan taimitarhoja, kotipuutarhoja ja siemenpankkeja.

• Järjestetään koulutuksia liittyen ekologisesti kestävään maanviljelyyn, karjanhoitoon, metsätalouteen ja hyvään hallintoon.

• Lisätään ihmisten tietoisuutta perinteisten ravintokasvien terveyshyödyistä ja merkityksestä monimuotoisuuden ylläpitämisessä.

• Tuetaan luonnonvarojen hoitoon keskittyvien kyläkomiteoiden perustamista ja niiden yhteistyötä julkishallinnon toimijoiden kanssa.

• Koulutetaan naisten säästöryhmiä ja rohkaistaan naisia hakeutumaan kyläkomiteoiden jäseniksi. 

  

Hankkeen ajankohtaisiin kuulumisiin voit tutustua täällä.

 

Prayatna Samiti -hankettamme voit tukea lahjoituksin: FI06 5780 0720 2384 06, viite 31613 tai tekemällä ostoksia verkkokaupassamme.