Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kehitysyhteistyö Perussa

Pääskyt on perustamisestaan lähtien tukenut Perun Emmaukseen kuuluvan Cuna Nazarethin säätiön päiväkoteja Perun pääkaupungissa Limassa. Päiväkoteihin on lähetetty vapaaehtoisia ja Pääskyt tukee Cuna Nazarethia myös taloudellisesti. Yhteistyösuhde on jatkunut katkeamatta vuodesta 1964 lähtien.

Pääskyt on tehnyt hankeyhteistyötä Perussa myös Soluciones Prácticas -järjestön kanssa vuosina 2005-2013. Hankkeiden päämääränä oli Cuscon seudun intiaaniyhteisöjen toimeentulon ja ruokaturvan parantaminen kehittämällä Andien alkuperäiskasvien luonnonmukaista viljelyä, jatkojalostusta ja tuotteiden markkinointia. 

 

Perulaiset kumppanit

Cuna Nazareth

La Fundación Cuna Nazareth on Perun pääkaupungissa Limassa jo yli 50 vuotta toiminut vahvasti arvopohjainen säätiö, jonka tavoitteena on köyhyyden ja syrjäytymisen kierteen katkaiseminen, sosiaalisten oikeuksien laajentaminen sekä tasa-arvoisuuden edistäminen. La Fundación Cuna Nazareth on Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry:n vanhin yhteistyökumppani. Säätiö ylläpitää Cuna Nazarethin päiväkotia, jonka tarkoituksena on tarjota hoitoa ja virikkeellinen ympäristö noin 130:lle 3-5 -vuotiaalle lapselle, jotta heidän vanhempansa voivat käydä työssä ja turvata paremman toimeentulon perheelle. Päiväkodin lapset tulevat vähäosaisista perheistä ja useilla heistä on erityisen tuen tarpeita. Pääskyt tukevat Cunan päiväkotia kummitoiminnalla sekä lähettämällä päiväkotiin vapaaehtoisia. Yhteistyö on jatkunut jo vuodesta 1964.

Päiväkodin omavaraisuuden kehittämiseksi käynnistimme vuonna 2011 ulkoministeriön tukeman kierrätyskeskushankkeen yhdessä Cuna Nazarethin ja kolmen suomalaisen Emmaus-ryhmän kanssa. Keväällä 2012 valmistuneen, Pachacamacin alueella sijaitsevan kierrätyskeskuksen tavoitteena on edistää kestävän kehityksen ajattelutapaa ja materiaalien uusiokäyttöä sekä tarjota työllistymismahdollisuuksia lähialueen syrjäytymisvaarassa oleville nuorille.

Voit ryhtyä kummiksi päiväkodin lapsille tai tukea hanketta lahjoituksin.

Traperia - Cuna Nazarethin kierrätyskeskus

Emmauksen ja Kehitysmaayhdistys Pääskyjen tuella Liman Pachacamacin alueella toimii kierrätyskeskus, traperia. Traperia valmistui keväällä 2012. Tavaran varastointi- ja myyntitilojen rinnalla on puu- ja metallityöverstaat, luokkahuone, keittiö ja ruokailutilat.

Kierrätyskeskus liittyy läheisesti Liman Chorilloksessa sijaitsevaan Cuna Nazarethin päiväkotiin. Hankkeen keskeisenä toimintamuotona olivat syrjäytymisvaarassa oleville nuorille suunnatut työpajat, joissa kunnostetaan myyntiin lahjoituksina saatuja huonekaluja ja muita käyttötavaroita. Työpajoihin osallistuville nuorille tarjottiin myös mahdollisuutta työllistyä kierrätyskeskuksessa. Hankkeeseen ja sen taustoihin voit tutustua tarkemmin tästä. Hanke päättyi toukokuussa 2015, minkä jälkeen kierrätyskeskus on pyörinyt itsenäisesti ja tuottanut tuloja Cunan päiväkodille.

Kierrätyskeskuksen 1-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin huhtikuussa 2013. Katso video (espanjaksi):