Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Tavoitteet ja toiminta

Tavoitteet ja toiminta

Pääskyt on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö. Toimintaamme ja kumppaniemme valintaa ohjaavat seuraavat arvot ja tavoitteet:

  • Tasa-arvoisempi maailma

Köyhyyden taustalla ovat epätasa-arvoiset rakenteet, jotka jättävät suuren joukon ihmisiä vaille hyvinvointia ja vaikutusmahdollisuuksia omaan elämäänsä. Pääskyjen intialaiset ja perulaiset kumppanijärjestöt tekevät ruohonjuuritason työtä yhteiskunnan haavoittuvimpien jäsenten, kuten naisten, lasten ja alkuperäisväestöjen elinolojen kohentamiseksi sekä oikeuksien toteuttamiseksi.

  • Toimeentulon turvaaminen

Pääskyjen tukemat hankkeet tähtäävät ihmisten toimeentulon paranemiseen osaamista vahvistamalla. Osaamisen ja toimeentulon myötä kasvavat myös itseluottamus ja mahdollisuudet tehdä omaa elämää koskevia päätöksiä. Pääskyjen hankkeissa on tuettu esimerkiksi pienviljelijöitä, yhteisöyrityksiä ja itsensä työllistäneitä naisia. 

  • Kehitystä ympäristöä kunnioittaen

Ekologinen kestävyys on aina ollut Pääskyille tärkeä arvo. Olemme tukeneet muun muassa kierrätyskeskuksen toimintaa Perun pääkaupungissa Limassa ja luonnonmukaista viljelyä Perun ja Intian maaseuduilla. Haluamme turvata hyvän elämän mahdollisuudet myös tuleville sukupolville.

 

Tutustu viimeisimpään toimintakertomukseemme ja toimintasuunnitelmaamme.